Sesongens ønskeliste er mer fargerik enn noensinne

Endelig er våren her med spirende blomster, grønt gress og bar asfalt. Vårens nyheter er på plass og sesongens fineste farger har inntatt storstua.

FOTO: Louis Poulsen.

Fresh opp huset med årets trendfarger! Ofte skal det ikke mer til enn et par fargerike vaser, en livlig lampe, eller fargesterke blomster. Vi har snakket med interiørskribent og bidragsyter hos Bonytt og Maison, tidligere redaktør for Design Interiør, Marianne Heen Johnsgaard, om sesongens hotteste farger.

– I tillegg til de mettede, dype tonene som har vært med i økende grad siden i fjor, ser vi nå mer sterke og glade farger dukke opp, tipser Marianne.

– Gult, rødt, blått og grønt i nyanser som synes godt i omgivelsene er veldig livgivende enten du velger å ha dem i interiørdetaljer som glass, bokser og tekstiler, eller tar steget helt ut og kler sofaen i en knallfarge. 

I tråd med trendene kan Glasmagasinet by på design i alt fra duse pasteller til juvelfarger, og knallfargede produkter som garanterer skaper et livlig rom.

Vårfest på bordet med farget glass

Marianne, som blant annet har vært medarrangør på det årlige designeventet, Designers Saturday, trekker særlig frem glass som en måte å sette farge på tilværelsen.

– Glass fascinerer alltid oss mennesker – det skjøre og solide side om side. Hvordan lyset slipper gjennom og skaper en helt egen stemning. Med farget glass blir effekten enda mer markant, og med de rette nyansene blir det som å innrede med juveler. Farget glass er helt i tråd med den mer voksne, elegante stilen som er i vinden, og passer nydelig sammen med for eksempel metaller og fløyel.

Magnor-nyheten Kvarts er blant glassproduktene som har fanget oppmerksomheten til interiørentusiasten.

– Kvarts byr på spennende muligheter til å kombinere vaser i ulike farger og dessuten skaper en flott sammenheng mellom blomster og vase. Ellers har Iittala lange tradisjoner med farget glass – tenk bare på den klassiske Savoy-vasen til Alvar Aalto, eller Kastehelmi-serviset. Det blir jo feststemning av å dekke på bordet! Og Hays tofargede glassmugger er herlige fargeklatter på kjøkkenet, tipser hun.

Kvarts-vasene finner du hos Magnor Brandstore. Vasene kan brukes alene eller som et sett.

Puddernyanser og knallfarger

Karen Kjendseth Fjeld er markedsoordinator i Illums Bolighus, og har god kjennskap til hvilke tendenser som preger interiør-og designscenen. I tillegg til de mer fargesterke bidragene nevner også Karen de litt dusere alternativene, som gir interiøret en livlig, men mykere touch.

Et godt eksempel på vårens sterke trendfarger er utvalget av den klassiske PH 5 lampen fra Louis Poulsen. I forbindelse med sitt 60-årsjubileum har Louis Poulsen lansert lampen i nye knallfarger, orange, rosa, rødt, grønt, blått og grått. Men også mosegrønt og aqua er veldig populært nå, forteller Karen.

Designkjenneren poengterer at også pudderrosa, terracotta og mørkeblå er farger vi vil se mer av fremover.

– Gubi våger å være mer vågale i sitt stoff- og fargevalg. Et godt eksempel er både Beetle-sofaene og Beetle-stolene. Også den kjente danske produsenten Montana er verdt å sjekke ut. Her kan du velge og vrake i en fargepalett som består av 42 forskjellige farger, tipser hun.

Fritz Hansens 60-årsjubiluemsutgave av Svanen, Egget og Dråpen er laget i naturskinn og er et godt eksempel på sesongens flotte nude-nyanser. – Vi gleder oss veldig til CH-24, den såkalte Y-stolen, som kommer i en begrenset utgave i myreik, forklarer markedskoordinator Karen Kjendseth Fjeld.

Slik kan du enkelt sikre vårfølelsen i interiøret

Ved å bytte ut puter, pledd og sengetøy i tunge og mørke nyanser, med fargerike eller pastellfargede varianter er vårfølelsen allerede sikret, uten at budsjettet ryker. Hos Bellas Hus er det flust av nyheter fra fargesterke Missoni. Her finner du alt du trenger til sofakroken, såvel som baderommet.

Gjør vårfølelsen komplett med duftlys fra Kicks med sitrus- og blomstrete noter. Eller invester i en nydelig bukett med vårblomster fra Floriss.

Missoni Home er kjent for sine karakteristiske mønster. Bli inspirert av den italienske aktøren til å kombinere forskjellige mønster i egen stue. Hos Bellas Hus får du blant annet puter i det nydelige blomsterprintet, Valmadrera.