Tulipaner – snittblomstene som strekker seg litt lengre
Knitrende tulipaner i friske og glade farger er fulle av liv. I motsetning til andre snittblomster fortsetter tulipanene å vokse i vasen. De bøyer og strekker seg mot lyset, og kan vokse mye i løpet av et døgn. Ønsker du at tulipanene dine ikke vokser så raskt må du være forsiktig med vann i vasen, og ikke la tulipanene stå for varmt. Eller prøv et gammelt kjerringråd og ha litt potetmel i vannet om du ikke ønsker at tulipanene vokser så raskt.

floriss-tulipaner-2
floriss-tulipaner-3

Tulipaner får du i utrolig mange forskjellige former og farger.

Elegante hvite tulipaner
Elegante hvite tulipaner
Franske tulipaner på løk
Franske tulipaner på løk

Litt fakta om tulipanen

Tulipanene tilhører liljefamilien. Vi liker å si at tulipansesongen strekker seg fra jul til påske. Tulipanene stammer opprinnelig fra Tyrkia, Iran og midtre Asia. Det sies at det var korsfarere og munker som innførte tulipanener til Europa på 1500-1600 tallet. Det landet i verden som er mest kjent for sitt store utvalg av tulipaner er Nedreland. Nederland produserer og eksporterer tulipanløk til hele verden. Floriss har nøye utvalgte tulipangartnere i Norge med lang erfaring og bred kompetanse for hvordan de skal produsere de fineste, friskeste tulipanene, i klare rene farger.

Vilt og vakkert, eller enkelt og elegant
Ønsker du en bukett med et naturlig og litt rufsete utseende, er det bare å la tulipanene få vokse og utvikle seg naturlig. Ønsker du en mer elegant og enkel stil, kutter du ned stilkene og setter de i lave vaser enten alene, eller sammen med andre blomster.

floriss-tulipaner-9
floriss-tulipaner-10

Stell av tulipaner:

  • Kjøp tulipanene når knoppene er godt utviklet og fått farge.
  • Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
  • Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann.
  • Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
  • Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
  • Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.
  • Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.
  • Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.