Tørr eller trist?

Barnekonseptet Tinderbox i Glasmagasinet har alt minstemann trenger for å holde seg tørr og varm, inntil våren er her.

FOTO: Bisgaard

Særlig på denne tiden av året kan påkledning være vanskelig. Vinteren begynner å gi slipp, men vi skal lengte etter våren en god stund til. Det finnes heldigvis knep som gjør at poden kan delta i utelek, uten å bli gjennomvåt.

Eksperten tipser – Dette bør barnet ha innerst

Med vekslende temperatur er veien kort mellom snø, sludd og regnvær. Her får du rådene som sikrer at barnet er fornøyd gjennom hele dagen, i alle fall når det gjelder klærne og temperaturen. Vi har tatt en prat med en av designerne bak motekonseptet Dyring Eriksen, og tidligere pedagogiske leder i barnehage, Nanette Eriksen.

Eriksen påpeker at den største utfordringen i forhold til påkledning denne sesongen er at barna ofte vekselvis befinner seg i høy og lav aktivitet – og trenger plagg som er tilpasset aktivitetsnivået i like stor grad som temperaturen.

Ull i mange lag er definitivt en vinner. Materialet både puster, isolerer og holder på varmen selv om fibrene blir fuktige. Ta også det individuelle barnet i betraktning, noen barn fryser lett, mens andre er naturlig varme, forklarer hun.

Tips! Med lagvis påkledning er det lettere å regulere barnets kroppsvarme.  

Med ull på innsiden kan ytterjakken byttes ut med en tynnere og ledigere variant når vi nærmer oss vår. Den populære «Pico»-jakken fra Mini Rodini er laget i et pustende materiale som er vannavstøtende og vindtett.

– Bomull gjør vondt verre på kalde dager, og må unngås helt inntil kroppen. Hvis favoritt t-skjorta absolutt ikke kan sløyfes anbefaler jeg en tynn ulltrøye under, så slår man to fluer i en smekk, tipser Eriksen.  

– Er man allergisk mot ull er bambus et godt, varmeregulerende alternativ, forslår Eriksen. 

 

Det perfekte overgangsplagget

Brandambassadør hos Tinderbox i Glasmagasinet, Linda Stolth, slår et slag for termodressen.

Termodressen er som regel todelt og kan brukes under yttertøy, eller alene når temperaturen omsider begynner å klatre oppover.

Termojakken både puster og isolerer – et perfekt plagg i overgangen til vår. FOTO: MarMar Copenhagen.

– I Danmark bruker alle barna termodress. Den brukes under yttertøy og vinterjakker når det er ordentlig kaldt, og egner seg særdeles godt under regntøy, noe som gjør den perfekt for denne sesongen, sier Stolth.

I Glasmagasinet hos Tinderbox finner du termodresser fra det populære danske merket Marmar Copenhagen og Wheat, med og uten ekstra foring.

– Jakken er perfekt som en overgangsjakke og kan også brukes separat når det blir vår, forklarer brandambassadøren.

Termojakken kan brukes separat når temperaturen stiger. FOTO: MarMar Copenhagen

Aller ytterst: Vindtett og vannavstøtende

I månedene fram til våren er det viktig at yttertøyet møter flere kriterier. Det er fremdeles kaldt og surt, og vinden bidrar til at temperaturen oppleves enda kaldere.

– Når man skal handle yttertøy til barna er det viktig at plagget er vannavstøtende, vindtett og at materialet puster, forklarer den tidligere pedagogiske lederen. Eriksen legger til at de aller minste sitter mye på rumpa – derfor bør dressen til de små ha et ekstra lag med beskyttelse mot kaldt underlag.

–Dressen skal også være enkel for barnet å bevege seg i, så det er i tillegg viktig at den ikke er for trang eller for tykk, forklarer Eriksen. 

Tinderbox er et av Danmarks ledende konsepter innen barnemote, og finnes nå i Glasmagasinet.

De fører blant annet Wheat, Reima, MarMar Copenhagen, MiniRodini og Bisgaard, merkevarer med stort fokus på kvalitet, gode materialer og holdbarhet. I tillegg fører de en rekke internasjonale trendmerkevarer som Stella McCartney Kids, Burberry og Kenzo.

Ikke glem føttene! Tinderbox i Glasmagasinet fører blant annet skotøy fra Bisgaard. FOTO: Bisgaard.

Tinderbox finner du i 2.etasje i Glasmagasinet.