Reisegavene fra Norge

Skal du bort på ferie i sommer, eller kanskje besøke noen utenlandske venner? Gavene du kan ha med på reisen finner du i Glasmagasinet.

Hos oss i By Norwegians ønsker vi å formidle norsk kulturarv på ting som kan brukes sier Silje, som jobber i den ikoniske suvenirbutikken i Glasmagasinet. Hun sier mange liker å ha med små lette ting på reise. For eksempel en liten stilisert isbjørn i sandstein, som tar lite plass i kofferten legger Silje til.

Om du skal kjøpe med deg en gave til noen som har vært i Norge før, og har minner herfra, anbefaler Silje produkter med kjente norske motiver. Eksempler på dette er Munchs «Skrik» eller «Pikene på Broen», som mange kjenner igjen fra Museer.

Til noen som ikke har vært i Norge før vil Silje anbefale produkter med Marius-mønsteret. Det er det mest strikkede mønsteret i Norge, og sier noe om nordmenns forhold til tur i skog og mark. Vi nordmenn er så stolte av Marius-mønsteret, og det hadde jo vært veldig gøy om det ble like populært i utlandet også sier Silje.

Vi må ikke glemme troll! Spesielt om du skal til USA – Amerikanere kan ikke få nok av norske troll i forskjellige motiver. Akkurat hva det er med norske troll som er så fascinerende for amerikanere er ikke godt å si, da må du nesten spørre en amerikaner sier Silje og humrer godt.

By Norwegians finner du i Glasmagasinet 1. etasje.