Få kjøkkensjefens tips til påskelammet

I Glasmagasinet finner du det du trenger til både tilberedning og servering av lam og annen påskekos. Her får du også noen enkle tips til påskelammet fra den nye kjøkkensjefen i Glasmagasinets Spiseri 3ETAGE, Lisa.

 

 

Nøkkelen til perfekt lam ligger først og fremst i det å la kjøttet marinere over natten påpeker Lisa. Det enkleste er å la kjøttet marinere i en stor gryte, den samme som du tenker å bruke når du steker kjøttet i ovnen. I marinaden kan du for eksempel ha rapsolje, hvitløk, timian, rosmarin, sitron eller noen skiver appelsin, salt og pepper.

Du finner et stort utvalg kvalitetsgryter, for eksempel fra Le Creuset, i kjøkkenavdelingen til Illums Bolighus i Glasmagasinet.

Mye kan gjøres ferdig på forhånd. Av tilbehør er det vanligst med forskjellige rotgrønnsaker til lam, for eksempel sellerirot, poteter, løk og gulrøtter. Et tips mange kanskje ikke tenker på er at du også kan marinere rotgrønnsakene over natten. La for eksempel grønnsakene ligge i litt olivenolje, hvitløk, sennep, balsamico, lime, salt og pepper. Eller du kan la grønnsakene marinere sammen med lammet, da sparer du masse tid før selve middagen!

Når du skal steke lam i ovn anbefaler Lisa at du har vann i gryten slik at det dekker opp til ca halve kjøttstykket. Ovnen har du på ca 150 grader (alt mellom 125-175 grader er vanlig). Husk å snu kjøttet med jevne mellomrom, og bruk steketermometer! Om du ikke har termometer har Elkjøp i Glasmagasinet et stort utvalg. Perfekt kjernetemperatur er 63 grader (62-63 grader er rosa, og opp mot 70 grader er gjennomstekt). Bruk vannet som er til overs etter steking som kraft i saus, for eksempel rødvinssaus. Et alternativ til å steke lam i ovn er for eksempel sous-vide. Da vakumpakker du kjøttet og lar det ligge i et vannbad (ca 56 grader) i 3-5 timer, og bruner det litt i stekepanne før servering. Da får du garantert mørt lammekjøtt!

Du finner alt du trenger til sous-vide i kjøkkenavdelingen til Elkjøp i Glasmagasinet.

Et siste tips fra Lisa er å bruke ekte smør og fløte (spesielt hvis du lager fløtegratinerte poteter, som er veldig godt til lam). I påsken er det lov å unne seg litt ekstra, og det har mye å si på smaken!

Se hele Glasmagasinet i påskedrakt, her er et utstillingsbord pyntet med varer fra Heimen Husfliden, Floriss og Magnor Brandstore. 

Ta en tur til Glasmagasinet i påsken for mer inspirasjon og tips fra alle våre flinke ansatte, og ha en rikitg god påske.