Nye norske design-nyheter fra Magnor Brandstore, Magnor Glassverk sin egen merkevarebutikk i Oslo.

Magnor Glassverk satser på god norsk design og ekte håndverk, og er stolte over å presentere vårens nyheter fra dyktige formgivere som blant annet Halvor Bakke, Simen Staalnacke og Katinka von der Lippe. Besøk Magnor Brandstore i Glasmagasinet og se deres utvalg av fine ting laget av norske designere.  Her får dere presentert et utvalg av nyhetene. Velkommen til Magnor Brandstore!

 

CAPE PRESSKANNE, design Halvor Bakke for Magnor Glassverk

CAPE er en elegant og luksuriøs presskanne til kaffe. Den kommer i to lekre utførelser, matt champagne og matt, og er formgitt av interiørdesigneren og tv-profilen Halvor Bakke. Inspirasjonen har han hentet fra en av sine mange reiser til Cape Town i Sør-Afrika. Dekoren fant han tidlig en morgen på en stilig smijernsport i gammel hollandsk kolonistil, «Cape Dutch». Det sofistikerte mønsteret ble overført til vakre presskanner med stramme former og eksklusiv matt finish som gir både en klassisk og en moderne følelse.  Presskannen CAPE rommer 1 liter og har samme dekor som servisene CAPE og TRAE. På grunn av den vakre matte coatingen anbefales det å vaske kannen for hånd. Designen er gjennomført ned til hver minste detalj med et stramt og sofistikert designuttrykk.

CAPE presskanne er hverdagsluksus på sitt aller beste! Den innbyr til luksuriøse kaffeserveringer, enten det er til høytidelige anledninger eller enkel familiekos hjemme.

 

TRAE PORSELEN, design Halvor Bakke for Magnor Glassverk

TRAE er et hverdagslig og klassisk servise i hvitt og havblått, formgitt av interiørdesigner Halvor Bakke. Inspirasjonen har han hentet fra det enkle og gode gårdslivet hjemme på Trae. Selve dekoren er plukket fra en stilig smijernsport i gammel hollandsk kolonistil på en reise til Cape Town i Sør-Afrika. Blåfargen er inspirert av det blå havet ved hjemstedet Trae i Stavern.  Resultatet er vakre og tidløse porselensdeler som passer godt til frokost, lunsj og kveldsmat.

Designen er gjennomført ned til hver minste detalj med et enkelt og tidløst uttrykk. TRAE innbyr til hyggelige borddekkinger og koselige samtaler, og kan benyttes hver eneste dag.

TRAE kommer som krus 28 cl, asjett 22 cm og müslibolle Ø15 cm, og er laget i beste feltspatkvalitet med slitesterk glasur, høy hvithetsgrad og styrke. Delene kan selvfølgelig brukes både i mikrobølgeovn og i oppvaskmaskin. Enkle, stramme former og tradisjonsrik dekor gir en klassisk og moderne følelse som passer godt til det gode liv – både på landet og i byen.

 

Halvor Bakke er en av Norges mest populære interiørdesignere, godt kjent som programleder fra ulike tv-programmer. Han har designet interiør og møbler, laget fargekart og tapeter, utviklet sengetøy og designet gulv og kjøkken. Halvor Bakke kan dette med interiør, og gir stadig ny inspirasjon til de norske hjem. For Magnor Glassverk har han med stor suksess designet bestselgerne Cap Classique, Cape, Lerk, Lux, Noir, Pure, Rocks, Savanna og Skyline. Han er nå aktuell med nyhetene; ROCKS BLUE lykter, ROCKS CLEAR lampe og TRAE porselensserie. La deg inspirere av Halvor Bakkes fantastiske interiørverden som denne sesong går i klar, hvit og blå.

 

SHINE LYKTER/VASER, design Simen Staalnacke for Magnor Glassverk.

SHINE er skinnende og forførende lykter og vaser, formgitt av den kjente designeren Simen Staalnacke. Inspirasjonen til dette magiske designet har han hentet fra selve måneskinnet, det fantastiske og helt spesielle lyset som avspeiler seg når det er fullmåne. Serien SHINE er en hyllest til måneskinn om natten, de magiske timene når alt er rolig og avslappet.  Det handlerom å skape god stemning og gi litt eleganse til hjemmet, i kontrasttil dagens travle og enkle liv.  SHINE kan benyttes både som lykter og vaser. Som lykter gir de et magisk og vakkert lysspill.  Som vaser holder de godt på blomstene med sitt elegante og stilrene uttrykk. Her er størrelser som passer til alle anledninger og til alle slags blomster og lys. Sett de sammen i små grupper, både som lykter og vaser. De tilfører interiøret skinnende glam på en stilren og stemningsfull måte.   Serien er munnblåst og håndlaget av erfarne glassblåsere med langetradisjoner i håndverket, og er malt i en nydelig og skinnende metallisk lyster. Metallisk lyster anbefales alltid å vaskes for hånd for å bevare det lekre uttrykket.

Simen Staalnacke er en av Norges mest populære og erfarne designere, godt kjent for sin store designsuksess og som gründer av Moods of Norway.  Stadig er han å se i media og i ulike tv-programmer. Simen Staalnacke har lang erfaring med motedesign, og har høstet mye ros verden over. Med inspirasjon hentet fra det ekte og urnorske, ispedd nytenkning og glede, har han gjort seg bemerket–og elsket av hele Norge. For Magnor Glassverk har han hatt stor suksess med kolleksjonen TOKYO bestående av vinservise, porselensservise, bestikk og vaser/lykter. 

 

ZEPPELINER, design Kathinka von der Lippe for Magnor Glassverk

ZEPPELINER er vakre lamper, lyslykter og vaser i munnblåst og håndlaget kunstglass kombinert med lekre detaljer i polert messing. Designer Katinka von der Lippe har hentet sin inspirasjon fra den spennende formen til de gamle luftskipene med de karakteristiske stripene.  Perfekte striper krever håndverk av ypperste klasse fraglassblåserne i glasshytta på Magnor.  Zeppeliner-serien blåses og formes i tre fargenyanser. Askegrønn gir et lekkert lysspill og en lun og behagelig stemning i rommet. Den hvite serien er ren og skandinavisk og gir et lyst og eksklusivt preg. En helt spesiell opplevelse skaper de blå lampene. Mytisk og finstemt, helt ulikt noe annet.  Du kan velge mellom matt eller blank overflate som skaper to forskjellige lysopplevelser.  Lampene og lyktene passer like godt i stue, hall eller soverom. Pendlene gjør seg svært godt når de henges flere sammen i forskjellige høyder. Sett gjerne sammen matt og blank i samme rom og skap en helt unik stemning! Lyslyktene er designet med luftgjennomstrømming for å unngå soting på glasset og smelting av stearin i lykten. Vasene kommer i to vakre samstemte blåfarger med de unike stripene. De er like fine med elleruten blomster og passer perfekt med Zeppeliner lamper eller lyslykter. ZEPPELINER kommer i seksten vakre deler; to vaser 30 cm, tre lyslykter19 cm, fire lavebordlamper21,5 cm, to høye bordlamper30,5 cm, tre lave pendler21,5 cm og to høye pendler30,5 cm–fordelt på seksnydelige interiørfarger.

Katinka von der Lippe er en anerkjent designer med bred designbakgrunn,-fra biler til møbler, porselen og glass. Hun er utdannet med Master of Arts fra Kunst og Håndverkskolen i Oslo og har mottatt Red Dot Award, Brit Design Award og en serie norske designpriser.

Last ned Magnors hovedkatalog 2020