Naturlige toner og luksuriøs komfort

Høstmoten har ankommet Illums Bolighus i Glasmagasinet Oslo. Vi gleder oss til å kle oss opp i varm strikk, fine jeans, høstjakker og lag på lag.

Fashionavdelingen til Illums Bolighus dekker nå nesten hele andre etasje i Glasmagasinet, og i løpet av høsten skal den utvides enda litt mer med en ny veske- og skoavdeling. Ane Meyer jobber i fashionavdelingen, og vi har tatt en prat med henne om høstens trender for han og henne.

– Hos oss finner du alt fra toalettmapper og undertøy, til fine kjoler og skjorter til dame og herre, forteller Ane Meyer.

Avdelingen tilbyr skandinavisk design og merkevarer fra blant annet DAY Birger et Mikkelsen, Second Female, Mads Nørgaard Copenhagen, Stenströms og Sand Copenhagen. Når høstnyhetene nå tar over for salget, kommer det også nye merkevarer som Urban Pioneers, Dea Kudibal og Love Stories.

 

Luksuriøs og komfortabel mote

Denne høsten er pene, men komfortable sett i myk kasjmir eller bomull virkelig kommet for fullt.

– Det er godt å endelig kunne føle seg fin, også i kosedressen, ler butikkmedarbeideren.

Oversizede skjortejakker i kordfløyel og ull er også en trend som føyer seg i den komfortable rekken. Perfekt å kombinere med vide jeans med høyt liv og en kul skjorte når gradene kryper litt nedover.

Naturfarger og klassisk leopartprint fra Second Female.

Naturlige toner og klassiske print

Det er fortsatt mange fine naturlige fargetoner som går igjen. Brunt og beige i mange nyanser, sammen med marineblå og burgunder skaper en fin høststil, tipser Ane. Det er også mange klassiske mønstre som vi ser igjen i år, som houndstooth og store ruter.

På tilbehørsfronten er chunky boots med litt grove såler hyperaktuelt og ikke minst veldig praktisk. Bucket bags er fine hverdagsvesker, og om man vil kan man gå for små vesker i freshe farger med print – perfekt for å lysne opp i de mørke høstfargene.

De morsomme og fine småveskene fra HVISK løfter høstantrekket. 

Høstens anledninger

Stylingtips

Bruk en litt kortere strikkegenser utenpå en fin kjole, så holder du varmen og slipper pakke bort de fine sommerkjolene med en gang. Til fest kan du kombinere en dressbukse med pen topp eller silkeskjorte med print. Kombiner med litt smykker og du har en avslappet, men kul look. Til hverdags og jobb kan du bruke den samme dressbuksen med dressjakke til og lave sko. Trender kommer og går, så det viktigste er å finne fine allsidige plagg som kan brukes til flere ulike anledninger, foreslår Ane.

Finn den perfekte dressen

Vi går mot høst med konfirmasjoner og andre hyggelige sammenkomster. Noe så enkelt som veltilpasset dress er nok for  at du skiller deg ut i mengden, tipser Ane. Finn en detalj som skiller seg ut og gir antrekket det lille ekstra. Enten noen fine sokker, slips eller annet tilbehør – det viktigste er at du finner plagg du føler deg vel i. Du skal selv føle deg komfortabel i plaggene du bruker – en selvsikker og blid mann gjør ethvert antrekk hundre ganger bedre, forsikrer Ane.

Gå for mørkere farger på dressen i høst, denne fra Cavaliere.