La romantikken blomstre

Design en enestående og personlig brudebukett med wow-faktor. Hos Floriss får du eksperthjelpen du trenger! 

FOTO: Getty Images

Blomster setter en nydelig ramme for vielsen, og brudebuketten er blant dekorasjonselementene gjestene gleder seg aller mest til å se. 

En unik bukett

Fargevalget er ofte preget av interiøret og temaet man har valgt for resten av bryllupet – sterke farger står sentralt i motebildet generelt og er også med på å farge bryllupstrendene i år.

En dyp og fargesterk plommenyanse, eller strålende oransje, vil sette prikken over i´en på din bukett. Er du tilhenger av røde lepper? – Da er det nydelig med en klassisk bukett, satt sammen av røde roser. 

Jill Lepsøe, også kalt «Blomster-Jill», er eier av Floriss i Glasmagasinet og forteller at det er et stort fokus på en personlig og unik bukett.

– Bruden ønsker alltid å sette sitt personlige preg på bryllupet. I tillegg vil sesong spille inn, og ikke minst hvor bryllupet finner sted, påpeker blomsterdekoratøren. 

Ranukler, peoner, brudeslør og klassiske roser er populære blomster å bruke i buketten. Blomster-Jill nevner likevel at man kan bruke alle type blomster i en brudebukett, men det kan være en fordel å vite at man ikke er allergisk mot blomstervalget man tar.

En klassisk, tett og rund bukett får raskt et mer bohemsk preg, med innslag av uvanlige blomster, eller fargesterke valg. 

To trender utpeker seg

Blomster-Jill avslører at det er særlig to tendenser de ser mye av nå. Nemlig klassiske og kompakte brudebuketter, som ofte er tette og runde. Og de ville bukettene som er voluminøse og pompøse.

Hvilket uttrykk bruden velger er ofte avhengig av personlighet og stedet paret skal gifte seg – og selvfølgelig også brudekjolen.

Er vielsen stilren og klassisk, vil en enkel og elegant bukett, være et naturlig valg. Dersom kjolen er bohemsk og romantisk kan en vill og naturlig bukett forsterke uttrykket. Men her er det selvfølgelig rom for alle mulige kombinasjoner og variasjoner.

Tips! 

Husk at borddekorasjonen bør stå i stil med brudebuketten. Det samme gjelder blomster til brudepiker, brudesvenner og forlovere.

Når seremonien er avsluttet kan brudebuketten brukes som en sentral bukett på bordet.

Hos Floriss Glasmagasinet henter de inspirasjon fra hverandre, sosiale medier, brudekurs for faghandlere og internasjonale magasiner, forklarer eier Jill Lepsøe. Få hjelp til å designe din helt unike brudebukett!

I forkant av en brudebukettbestilling forklarer Jill at det er en fordel om bruden kommer litt forberedt.

– Det er lurt å ha en formening om den røde tråden til bryllupet. – At du har funnet kjolen, og vet hvor mange forlovere du skal ha, og at selskapslokalet og sted for vielsen er booket, tipser blomsterentusiasten. Jill nevner også at det er lurt å bestille brudebuketten et par måneder i forkant av vielsen dersom det er mulig. 

Tips på den store dagen! Hold blomstene kjølig lengst mulig før vielsen, og unngå at buketten får støtskader. 

Ta turen innom Floriss for inspirasjon og ideer til bryllupet.