Hjem, kjære hjem

Å vite hva du skal gi til den som mangler det meste, er nesten like vanskelig som å vite hva du skal gi til den som har alt.

Det kan være utfordrende å kjøpe leilighet eller hus, men det kan jammen være utfordrende å kjøpe innflytningsgave også. Her får du noen tips!

Skal du snart hjem til noen, som ennå har pappeske som bord og potetgullpose som snacksskål, kan det først være en god idé å spørre de hvordan de planlegger at fargene og interiøret der skal være.

Deretter kan det være en god idé å legge turen innom Glasmagasinet, hvor du vil finne noe som matcher de fleste flytteesker, uansett hvem de tilhører. Minimalisten, maksimalisten, den praktiske eller den pompøse.

Bare gi bort interiør i gave, hvis du er sikkert på at de kommer til å like det, eller hvis du kan få med byttelapp. Ellers blir det dårlig samvittighet du gir bort i innflytningsgave, for det bildet som de bare henger opp, hver gang du er der på besøk.

FOTO: Illums Bolighus

Skal du hjem til interiørelskeren, kan gjestehåndklær fra Missoni Home være et godt tips, noe du finner hos Bellas Hus.

Eller hva med et eksklusivt duftlys, eller et sett med håndsåpe og håndkrem, som du også finner der? Sistnevnte tilhører den kategorien som kanskje egner seg aller best som innflytningsgave, nemlig forbruksvarer.

Dukk opp på festen med noe drikkelig eller spiselig under armen, eventuelt en skikkelig fin grønn plante, som du kan plukke hos Floriss.

Hvis gaven din ikke vinner, er den i alle fall en som forsvinner, i motsetning til det nips gjør…

FOTO: Cylinda

Flere gavetips:

  • Kaffekvern fra Elkjøp, med kaffebønner fra Espresso House til.
  • Kokebok fra Illums Bolighus, kanskje med ingredienser til én av oppskriftene?
  • Filttøfler fra Illums Bolighus, for å varme de som bor der det er gulvkaldt.
  • Heliumballonger fra La Fiesta, gjerne i bokstaver som staver H-O-M-E.
  • Vase fra Magnor Glassverk, for eksempel en i klart glass, som passer til de fleste hjem. Prikken over i-en er om du leverer den fra deg med Florris-blomster oppi.

Noen mener at gardiner er det som kompletterer et hjem, men vi mener at det er en DAB radio som gjør det. På Elkjøp finner du mange varianter, fra kr 269.

Ha deg selv i bakhodet og gi bort et vaffeljern fra Elkjøp, som gjør det skikkelig koselig å komme på besøk dit. Legger du med et hjemmelagd syltetøy, som jo har en begrenset holdbarhet, blir det kanskje ikke så lenge før du får komme tilbake?

  • Skjærefjøl i eik fra Eva Solo/Illums Bolighus. Alle gode ting er tre?

 

Tips! Man blir kanskje ikke sånn umiddelbart glad av å få drill, men vi lover deg at takken kommer, den dagen byggesett-møblene også gjør det.