Gjør byen varmere

Nå kan du bli med å skape et varmere samfunn hos Heimen Husfliden i Glasmagasinet. Strikk oransje skjerf i ull som varmer hjemløse over hele Norge.

1.november går Heimen Husfliden i Glasmagasinet ut sammen med frivillige fra hele landet og farger Norges byer oransje! På aksjonsdagen står vi opp grytidlig og pynter hele landet med oransje skjerf.

Det oransje skjerfet er håndstrikket med omsorg og varme. Det viser støtte og solidaritet til de som fryser, til de hjemløse, og de som har det vanskelig, spesielt i den kalde, norske vinteren. For mer informasjon om aksjonen, kan du se hjemmesiden til Kirkens Bymisjon: www.kirkensbymisjon.no/oransjeskjerf

Dette er et fint dugnadsprosjekt, og vi skal bidra så godt vi kan sier butikkansvarlig i Heimen Husfliden, Ingvild Nautvik.

 

I bilde: Butikkansvarlig i Heimen Husfliden Glasmagasinet, Ingvild Nautvik

Hvordan kan du bidra?

Du får kjøpt garnet fra House of Yarn i heimen Husfliden. Det går med 4-5 nøster per skjerf. Oppskriften er svært enkel. Du finner oppskriften her.
Ønsker du å lære deg å strikke? Da kan dette skjerfet være et godt startprosjekt! Vi i butikken hjelper deg gjerne med å komme i gang. Strikk gjerne ett til deg selv også! I videoen under, viser vi deg hvordan du legger opp masker og kommer i gang. Klikk på bildet.

 

Du kan levere skjerfet ditt hos Heimen Husfliden avd. Glasmagasinet innen 30.oktober, eller til Kirkens Bymisjons mottakssenter innen 24.oktober.

Inntekter til veldedig formål

Garnprodusenten House of Yarn gir kr. 5,- pr. nøste til Kirkens Bymisjon og Heimen Husfliden gir i år tilsvarende, altså kr. 10,- til sammen pr. solgte nøste.

Vi oppfordrer også alle til å strikke flere skjerf. Du kan gjerne strikke et skjerf til deg selv, og ett til aksjonen. Vi har også oppskrifter på forskjellige skjerf, luer og sjal du kan strikke. Bærer du fargen viser du at du ønsker å bidra til et varmere samfunn, sier Ingvild.