Gjør byen varmere

Nå kan du bli med å skape et varmere samfunn hos Heimen Husfliden i Glasmagasinet. Strikk oransje skjerf i ull som varmer hjemløse over hele Norge. House of Yarns gir kr. 5,- pr. solgte nøste til aksjonen.

2. november går Heimen Husfliden i Glasmagasinet ut sammen med frivillige fra hele landet og farger Norges byer oransje! På aksjonsdagen står vi opp grytidlig og pynter hele byen med oransje skjerf. Du har sikkert sett dem på både lyktestolper, busstopp og i parker i tidligere år.

Det oransje skjerfet er håndstrikket for omsorg og varme. Det viser støtte og solidaritet til de som fryser, til de hjemløse, og de som har det vanskelig, spesielt i den kalde norske vinteren. Husk at du også kan strikke luer, sokker og votter. For mer informasjon om aksjonen, se kirkensbymisjon.no/oransjeskjerf

Hvordan kan du bidra?

I Heimen Husfliden avd. Glasmagasinet får du kjøpt det originale Oransje skjerf-garnet fra House of Yarns. Det går med 4-5 nøster per skjerf, 2-3 nøster pr vott/lue/sokker. Oppskriftene er svært enkle, og du kan få et eller flere eksemplar med når du kjøper garn i butikken. Oppskrifter finnes også på Kirkens Bymisjon sine nettsider.  House of Yarns gir kr. 5,- pr. nøste til aksjonen.

Strikk gjerne ett til deg selv også! I videoen under, viser vi deg hvordan du legger opp masker og kommer i gang. Klikk på bildet.

Ønsker du å lære deg å strikke? Da kan dette prosjektet være et godt startprosjekt! De ansatte i butikken hjelper deg gjerne med å komme i gang. Strikk gjerne noe til deg selv også. Bærer du skjerfet, viser du at du ønsker å bidra til et varmere samfunn.

Alle som leverer inn et strikket produkt innen 31. oktober til butikken i underetasjen, er med i trekningen av et Glasmagasinet gavekort på kr. 500,- Vi deler ut 3 gavekort og gir også tilsvarende beløp til aksjonen.

 

Vi tar imot ditt bidrag!

De strikkede produktene kan leveres inn til Heimen Husfliden avd. Glasmagasinet innen 31. oktober, eller til Kirkens Bymisjons mottakssenter innen 24. oktober.

I fjor var det samla inn over 15.000 strikka skjerf, luer, votter og sokker på landsbasis, og i år vil vi slå rekorden!