Gjør byen varmere

Nå kan du bli med å skape et varmere samfunn hos Heimen Husfliden i Glasmagasinet. Strikk oransje skjerf i ull som varmer hjemløse over hele Norge.

I fjor samlet Kirkens Bymisjon inn over 15 000 skjerf landet over, nå er målet å øke det. Dette er et fint dugnadsprosjekt, og vi skal bidra så godt vi kan sier butikkansvarlig i Heimen Husfliden, Ingvild Nautvik.

 

I bilde: Butikkansvarlig i Heimen Husfliden Glasmagasinet, Ingvild Nautvik

Alt du trenger å gjøre er å strikke skjerf i Kirkens Bymisjons oransje farge. Skjerfet kan leveres inn til Heimen Husfliden i Glasmagasinet, eller rett til Kirkens Bymisjon. Ansatte fra Heimen Husfliden går rundt sammen med frivillige i Kirkens Bymisjon og henger opp skjerf i parker, på lyktestolper, benker og forskjellige steder på gata, i forkant av aksjonsdagen 16. oktober. Skjerfet er til alle mennesker som fryser.

Ingvild holder i en oransje strikkeprøve og forteller at alle kunder som er innom kan bli med på å strikke på prøven mens de er i butikken. Når skjerfet er ferdig blir det med på lasset sammen med alle de andre skjerfene som blir levert inn til oss. Vi selger også oransje garn fra House of Yarn, og gir 5kr per solgte garn i støtte til aksjonen, legger hun til.

I bilde: Butikkansvarlig i Heimen Husfliden Glasmagasinet, Ingvild Nautvik

Vi oppfordrer også alle til å strikke flere skjerf. Du kan gjerne strikke et skjerf til deg selv, og ett til aksjonen. Vi har også oppskrifter på forskjellige skjerf, luer og sjal du kan strikke. Bærer du fargen viser du at du ønsker å bidra til et varmere samfunn, sier Ingvild.

Årets TV-aksjon 21. oktober går til Kirkens Bymisjon og arbeidet for et varmere samfunn. Det oransje skjerfet er til mennesker som fryser, til mennesker som vil vise sin solidaritet med mennesker som fryser og som opplever utenforskap, og til mennesker som vil vise sitt ønske om et varmt og inkluderende samfunn, skriver Kirkens Bymisjon på sine nettsider.