"I år skal jeg være tidlig ute". Sagt det før?

Desember kommer fortere enn du trodde i år og, men frykt ikke! Her får du gavetips til både kona, venninnen, svigermor og jentungen.

Til kvinnen i ditt liv

Julen er en herlig tid fylt med sosiale sammenkomster, deilig mat og god drikke, men det er ikke til å stikke under en stol at den hyggelige julemåneden også fører med seg litt stress. Selv om de voksne kanskje ikke bryr seg like mye om gaver som de små, er det likevel hyggelig å gi bort noe du vet de ønsker seg. Har du glemt å spørre etter ønskeliste, får du noen tips her som dekker de fleste kategoriene for hva kvinnen i ditt liv vil ønske seg – være seg kone, mor, datter eller tantebarn.

Fasjonistavenninnen er kanskje hun du mest frykter å kjøpe gave til, men det trenger ikke å være så vanskelig.

Gå for et baseplagg eller tilbehør i sort eller hvitt. Velger du god kvalitet på stoffet – ull eller skinn for eksempel, er du garantert på den sikre siden. Et mykt plagg i kasjmir eller en lekkert skinnveske blir sjeldent feil. En myk og klassisk kasjmirgenser som garantert faller i smak finner du hos Kashmina. En kvalitetsveske i svart et annet sikkert valg til fasjonistavenninnen – lekre skinnvesker fra Decadent finner du i tredje etasje i Illums Bolighus. Et annet godt tips er å ta en sniktitt på merkelappene i klesskapet – da får du fort noen hint om hva hun liker. Skal du kjøpe smykker? Se etter om hun bruker mest gull eller sølv, det gjør valget enkelt. Maria Black finnes i Illums Bolighus og har både rimelige og dyre alternativer. Er du likevel usikker, ta med byttelapp – så har hun mulighet for å finne noe hun liker selv.

Er du tilfeldigvis i slekt med en som aldri får nok til hjemmet?

Tenk på hvilke farger og materialer hun allerede har hjemme, foretrekker hun rosa kjøper du ikke en knallgul vase. Til hun som elsker dype toner er for eksempel fløyelsputene fra Bellas Hus perfekte, mens maksimalisten kanskje vil foretrekke en mønstret grytevott fra House of Hackney fra samme butikk.  I Glasmagasinet garanterer vi at du finner noe hun liker.

Make up-fantasten er ofte den letteste å kjøpe gave til.

Velg et merke av kvalitet og  hun mest sannsynlig smile fra øre til øre. Et godt tips er å styre unna de mest spesielle duftene, om ikke du har fått et konkret ønske. Plukk for eksempel en rensebørste fra Kicks eller fin leppestift fra Guerlain. Hos Kicks kan du også kjøpe en deilig behandling, det blir hun garantert glad for på nyåret når hverdagen banker på døra.


Maria Black Dogma Twirl ørepynt fra Illums Bolighus, kr. 399,-

Mateus skål fra Bellas Hus, kr. 245,-

FitBit Flex aktivitetsarmbånd fra Elkjøp, kr. 599,-

Rensebørste i silikon fra Kicks, kr. 79,-

Decadent skinnveske fra Illums Bolighus, kr. 4099,-

Sølje fra Heimen Husfliden, kr. 645,-

Guerlain KissKiss Matte Lipstick «377 Wild Plum» fra Kicks, kr. 385,-

Røros Tweed pledd fra Heimen Husfliden, kr. 1600,-

House of Hackney grytevott fra Bellas Hus, kr. 320,-

Tekstiler i burgunder fra Bellas Hus, fra kr. 359,-

 

Til en liten frøken

Om hun foretrekker leker, en myk pakke eller noe veslevoksent – det er garantert nok å velge i.

Fine tekstilleker finner du blant annet fra Franck & Fischer i Illums Bolighus, fra stoffleker til de aller minste med lyd eller en søt, dyreformet pute. Er ungene fortsatt så små at de ikke har konkrete ønsker selv ennå er praktiske gaver som ulltøy og vinterklær supert. En parkdress fra Tinderbox eller en god ullue er fine å gi.

Reima vinterdress fra Tinderbox, kr. 1499,-

Lue fra Kashmina, kr. 399,-

Håndkle med hette fra Georg Jensen Damask i Illums Bolighus, kr. 460,-

Marius termos fra by Norwegians, kr. 299,-

Flamingo musikkleke fra Franck & Fischer i Illums Bolighus, kr. 249,-