– Jeg føler at jeg lever når jeg jobber med blomster

Med faglærte ansatte som er lidenskapelig opptatt av faget, er det ikke rart at Floriss Glasmagasinet er blitt stedet å gå for grønne tips og vakre buketter. 

– Du bør bli blomsterdekoratør, sa læreren til Jill Lepsøe, på grunn av hennes unike sans for form og farge. Det skulle bli starten på en blomstrende karriere, som omtales i media som «Blomster-Jill».

Reisen startet ved Beder Gartnerskole i Danmark, der hun tok fagbrev som blomsterdekoratør. Etter flere år som praktiserende blomsterdekoratør i Trondheim, havnet hun i Oslo.

I dag sitter Jill, som eier av fire Floriss butikker, derav én på Glasmagasinet.

– Filialen hos Glasmagasinet er unik i dens plassering. Her kan vi ikke komme tettere på pulsen.

– Hvis du går i mine butikker får du alltid det lille ekstra, forklarer Jill.

Hun løfter fram service og kunnskap som to pilarer i sin strategi. I tillegg understreker hun hvor avgjørende det er med blomsterdekoratørutdanning blant de ansatte.

– Alle hos meg er faglærte eller lærlinger. Det er utrolig viktig for meg å løfte fram de med passion for faget. Hos oss møter du noen med kunnskap, som er lidenskapelig- og oppriktig opptatt av blomster. Det skiller oss fra andre og  sikrer kvalitet i vår leveranse.

I stallen hos Floriss Glasmagasinet har Jill blant annet Daiva Januskaite. Daiva er daglig leder for filialen, og vant B klasse i Norges Mesterskap for Blomsterderkorering i 2013. Jills dyptgående lidenskap for faget gjennomsyrer hele konseptet, alt fra ansettelse og kunnskapsnivå hos de ansatte, til utforming av butikken og servicen.

– Å ta i blomster, og få muligheten til å skape vakre ting, det kan nærmest ikke beskrives. Jeg føler at jeg lever når jeg jobber med blomster, forteller Jill entusiastisk. Som også påpeker blomsters verdi ved markeringer i livet.

– Blomster spiller en betydningsfull rolle i livets sirkel, ved enhver anledning, fødsel og død, sykdom og feiring.  

Hos Floriss Glasmagasinet får du vakre buketter og komposisjoner tilpasset anledningen.

Brudebuketter er blant de mest populære bestillingene.

Skal du stå brud er det verdt å stikke innom filialen på Glasmagasinet. Der har nemlig Illums Bolighus Glasmagasinet og Floriss Glasmagasinet gjort et samarbeid om gode avtaler til Illumskunder når det gjelder bryllup og andre arrangementer.

Få tips av teamet til Jill!

Jills team har blant annet ansvar for beplantningen på Aker Brygge, og leverer blomster til alle kamper ved Ullevål Stadion. Sjefen selv sitter også som sensor i prøvenemda i Oslo Kommune.

– Man blir aldri utlært i dette faget! Å sitte i prøvenemnda gir meg en unik mulighet til å holde meg våken og oppdatert, både på det kreative, faglige og på teknikk.

Innen borddekorasjon trekker hun fram ujevne buketter og litt tilfeldige komposisjoner som gjeldende.

– Tidligere jobbet vi mye med avlange komposisjoner av for eksempel eføy til borddekking. Det er selvfølgelig sesongrelatert og personavhengig, men vi ser mye mer av løsere komposisjoner nå. For eksempel plassering av mange forskjellige sylinderformede glass tilfeldig utover bordet. Og de litt mer ujevne komposisjonene som overrasker.

Trenger du blomster til en anledning eller markering, eller kanskje bare ønsker å friske opp hjemmet, så står det tre blomsterdekoratører med lidenskap for faget, bak disken hos Floriss Glasmagasinet.