Ekte godbiter i 3ETAGE

Denne uken fikk Glasmagsinets Spiseri 3ETAGE ny kjøkkensjef, danske Thomas Kongstad, og med seg har han flere hemmelige oppskrifter. Èn av de deler han med deg (se nederst i artikkelen). 

Den erfarne kokken er i full gang med å sette sitt preg på restauranten, og har mange kjente restauranter i beltet.

– Jeg startet på Haga restaurant i Bærum, som hadde en Michelin-stjerne. Så var jeg med på Oro da den åpnet. Jeg har også vært på Arakataka, Maaemo, Kolonihagen og Lysebu Hotell.

Bilde: Ny kjøkkensjef, Thomas Kongstad

Dansken er klar på hva han ønsker at Spiseriet 3ETAGE skal være.

Vi konsentrerer oss om å bruke gode råvarer, og vi legger litt kjærlighet i det. Vi fokuserer på god mat, og retter som aldri går av moten: skagenrøre og et glass hvitvin. Altså, det blir aldri feil, forteller Kongstad.

Kjøkkensjefen forteller også at Spiseriet 3ETAGE skal være variert med sesongbaserte menyer.

Bilde: Kortreiste urter, Glasmagasinets Spiseri 3ETAGE dyrker flere urter i restauranten

Jeg tar utgangspunkt i hva jeg selv liker, og hva stamgjestene er vant til. Vi skal for eksempel lage en juletallerken når vi nærmer oss jul, og den skal være ganske så klassisk. Likevel har jeg noen triks som setter ekstra preg på maten. For eksempel kan du ha balsamico eller tørket fiken i rødkålen, sier kokken og smiler lurt.

-Vi har mat du kjenner igjen, som bare er…digg. Vi prøver ikke å gjøre maten til noe den ikke er, og vi konsentrerer oss om å legge energi og kjærlighet i jobben. Det vi gjør, vil vi gjøre veldig bra.

Oppskrift på bakte rødbeter:

Når det kommer til oppskrifter så er det en oppskrift jeg alltid kommer tilbake til gang på gang, og det er bakt rødbete. Det er noe med rødbeten som gjør at jeg bare må bruke den, og bakte rødbeter har ufattelig mange bruksområder.

Vask beten for å få det meste av jorden vekk, legg den heretter i en ildfast form og sett den i en 190 grader varm ovn. Bak dem i ca 1 time eller til de er møre (avhengig av størrelse).

Ta de ut av ovnen og dekk dem med aluminiumsfolie til de er nedkjølt.

Fjern skinnet, og så er de klare til å spises.

Du kan varme den i litt balsamico og bruke den i en salat, gjerne med litt chevre.

Bruk den i en pai med egg og cottage cheese, bruk den på leverpostei eller som tilbehør til lammestek og grillet entrecote. Her er det faktisk bare fantasien som setter grenser.

Velkommen til en ny matopplevelse i Glasmagasinet!