Vi har gavene som varer ekteskapet ut

Det er snart sesong for bryllup, men hva skal du gi? Den perfekte gaven skal først og fremst falle i smak og gjerne være litt personlig – Her får du tipsene som gjør at paret blir strålende fornøyd!

FOTO: Verpan og Eva Solo. Eva Trio Legio Nova servise fra Eva Solo finner du i Illums Bolighus – gastronomiavdelingen i underetasjen fra Kr. 139,-. 

Øverst på ønskelista

Det aller første du bør gjøre er å sjekke om brudeparet har registrert en gaveliste.

Ettersom de fleste par allerede er etablerte før de gifter seg, nytter det ikke å kjøpe flotte produkter til det nye hjemmet, uten å gjøre litt research. Om paret ikke har registrert en gaveliste er det lurt å foreslå det. Gavejakten blir lettere for gjestene og paret unngår å få fem kakespader og tre identiske vaser.

Karen Kjendseth Fjeld er markedsoordinator i Illums Bolighus, og understreker hvor viktig det er blitt med gavelister i dag.

– I Illums Bolighus har vi gaveliste online og i butikk. Brudeparene scanner ønskelisten sin i butikk, eller på nett, og gjestene kan henvende seg til betjeningen for å se hva som  står på listen, forklarer Kjendseth Fjeld.

Å gi en gave paret virkelig trenger eller ønsker seg, er viktigere enn å overraske. Det finnes likevel mange måter å gjøre gaven personlig på. Et personlig kort, et innrammet fotografi, en bildebok eller kanskje en et flott minne skriblet på et ark og lagt i gaveesken, er enkle ting som gjør gaven helt unik. 

Det har også blitt mer vanlig for brudeparet å sette dyre ting på gavelisten. Men gjestene må ikke føle på presset av den grunn. Karen påpeker nemlig en tendens som gjør det mulig for par å ønske seg de store drømmekjøpene de til vanlig ikke ville unnet seg selv.

– En gavetrend vi ser akkurat nå, er at flere gjester går sammen og spleiser på en større gave. For eksempel vil en designstol eller en lampe være perfekte gaver å gå sammen om, foreslår markedskoordinatoren.

 

Lampen FUN 11DM fra Verpan er et drømmekjøp av en lampe og lyser opp tilværelsen for det nygifte paret. Lampen finner du i Illums Bolighus. Kr.15 745,- . Designstolen fra Verpan Serie 430, ble tegnet i 1967 og er klassikeren paret garantert vil elske. Kr. 6 120,-.  Stolen er ikke utstilt, men kan bestilles i Illums Bolighus.

Kjeldseth  Fjeld nevner også at man bør tenke på hvilken verdi tingene man gir vil tilføre forholdet. 

– Å gi bort sengetøy og kjøkkenutstyr kan virke upersonlig, men tenk på hvilke øyeblikk som kommer ut fra disse. Veien til romantikk går ofte gjennom måltidene man lager sammen, tipser hun. 

Georg Jensen Cobra gulvlysestaker er flotte bryllupsgaver fra en merkevare designinteresserte verdsetter. Disse finner du i Illums Bolighus, i Livingavdelingen i 1.etasje. Fra Kr. 2 199,-
En flott Sandstrøm bærbar DAB+ radio gjør morgenstunden mer idyllisk for paret. Denne finner du hos Elkjøp. Kr. 1 295,-
Hos Bellas Hus finner du sengetøy, håndklær og morgenkåper fra Missoni Home – perfekte gaver å gi til paret på deres store dag.