Destinasjon for design

I Illums Bolighus finner du det beste av skandinavisk design, både fremtidens klassikere og det som aldri vil bli glemt.

Foto: Andreas Engesvik. By Lassen. Stine Christiansen for KH Würst.

Skandinavisk design ble til et begrep på 1950-tallet, da utstillingen ”Design in Scandinavia” ble vist på en rekke museer i USA og Canada. Siden den gang har uttrykket vært en stor del av interiørsamtalen, og blitt til et fenomen som rommer så mye mer enn en vandreutstilling.

Skandinavisk design har blitt synonymt med internasjonalt ettertraktet interiør som er enkelt, holdbart, hverdagslig, funksjonelt, lyst, naturinspirert, minimalistisk, underdrevet, upretensiøst og ærlig.

Gjerne i kombinasjon med produkter som kan gjøre det ekstra hyggelig og varmt inne, som lys, pledd og tøfler, kanskje fordi skandinaviske uteforhold kan være det motsatte av det. Skikkelig kalde.

Er du ute etter de møblene som tankene automatisk setter seg i når det er snakk om skandinavisk design, som CH24 Y-stolen eller PK1-spisebordstolen fra Carl Hansen & Søn, er Illums Bolighus i Glasmagasinet en destinasjon å vite om.

I Glasmagasinet finner du det skandinaviske designet du alltid har ønsket deg, men også det du ikke visste at du ville ha.

Lolo-vasen fra By Lassen kommer til Illums Bolighus Glasmagasinet i løpet av februar.

Det som bare Illums Bolighus har håndlaget keramikk fra KH Würtz, som brukes på mange velkjente restauranter i Danmark, eller luksustekstiler og sengetøy fra Geismars. Eller det som Illums Bolighus spår at vil bli fremtidige klassikere: Stedge-hyllen fra det nye møbelmerket Woud, NJP-lampen fra Louis Poulsen som har kommet i aluminiumsutførelse i år, eller tekstiler fra Georg Jensen Damask, som norske Andreas Engesvik har designet mønstre til.

Lolo-vasen fra By Lassen kommer til butikkene i løpet av februar, og det gjør en miniutgave av den velkjente apen fra Kay Bojesen også. For selv om skandinavisk design har blitt et voksent begrep, skjer det mye nytt i Norden. 

Håndverk er i vinden som aldri før. Det populære merket KH Würtz som fører håndlaget keramikk, finner du i Illums Bolighus Glasmagasinet.

Tips! 2018 er et godt år for jubileumsutgaver. Stolene Dråpen, Svanen og Egget, designet av Arne Jacobsen, har 60-årsjubileum. Henning Koppel for Georg Jensen har 100-årsjubileum. Trinidad-stolen fra Frederica Furniture har 25-årsjubileum.

Når du besøker en butikk som fører hundrevis av varemerker og har omtrent 30.000 produkter, kan det være vanskelig å velge. Derfor bidrar Karen Kjendseth Fjeld fra Illums Bolighus med noen shoppingtips, som det kan være greit å ha i bakhodet, når du skal velge noen du kan bo med for resten av livet.

Produkter fra Kay Bojesen, Georg Jensen, Fritz Hansen eller Louis Poulsen er alltid gode valg. Både fordi kvaliteten er såpass høy, men også fordi produktene kan bli stående uansett hvordan trendbildet ser ut, fordi de er like fine mot hvite vegger, som mot pastell, knallfarger eller mønstre.

I Glasmagasinet finner du flust av vakre tekstiler til både bad, bord og seng. Blant annet fører Illums Bolighus Georg Jensen Damask tekstiler designet av Andreas Engesvik.

– Kvalitet, funksjonalitet, minimalisme og blanding av materialer kjennetegner skandinavisk og dansk design. Se etter formspråk, materialer og historien som appellerer til deg. Mange designklassikere blir vakrere med tiden, spesielt skinn, og selv om investeringen kan føles stor der og da, vil man kunne sette pris på det man kjøper i lang tid. Det kan til og med gå i arv. Relanseringer av klassikere, limiterte utgaver og spesialutgaver er også noe å holde utkikk etter, sier Kjendseth Fjeld.

Illums Bolighus i Glasmagasinet er den tredje butikken i Norge og kjedens Flagship Store. Følg @illumsbolighusnorge på Instagram for daglig inspirasjon til skandinavisk design.