Kan du historien bak bunaden din?

Uansett om du har bunad fra før, eller går og drømmer om å få en, finner du din bunadsekspert hos Heimen Husfliden i Glasmagasinet. Butikksjef Hege Andresen, sammen med sine ansatte, hjelper deg gjerne til å bli mer kunnskapsrik om bunad.

  • Lærer du deg historien bak en bunad eller folkedrakt tror jeg du blir mindre redd for å gjøre feil. Vi bestemmer ikke hva du har lov til å bruke eller ikke, men vi er her for å veilede og hjelpe slik at du kan ta gode valg, og finne riktig tilbehør.

Kan jeg bruke den spenna? Kan jeg bruke den lua til?

  • Mange spør om de har lov til å bruke den og den bunaden eller det og det tilbehøret, og det kan ikke vi bestemme. Derfor vil jeg at du heller skal fokusere på hvor bunaden kommer fra, hvilket tilbehør som passer til din bunad, og ut fra det ta dine egne valg.

Hvor lang tid tar det å lage en bunad?

  • Det varierer helt på hva slags bunad du skal ha, men du kan regne ca 120 – 200 timer på selve broderingen. Den skal også sys sammen, og det tar ca 30 – 50 timer. Det er derfor det er forholdsvis kostbart. Også er hver eneste bunad laget spesielt til deg.

Når kan jeg bruke bunad?

  • Bunad for oss har blitt et festplagg. Det er også tradisjon for å bruke bunad i begravelse, men det er ikke like vanlig over hele Norge. Ellers kan den brukes i alt fra dåp, bryllup, konfirmasjon, bursdagslag til middag hos kongen. Bunad er et galla-plagg. Og hvis du skal på en stor fest i utlandet er det kjempestas med bunad!

Bilde: Trenger du noe til en helt spesiell anledning? Denne kronen kan for eksempel leies av Heimen Husfliden. 

Bilde: Din bunadsekspert og Butikksjef i Heimen Husfliden Glasmagasinet, Hege Andresen

Heimen Husfliden er en komplett bunadsbutikk, med sølv til alle bunader og alt du trenger av tilbehør – fra ekstra pynt til regntøy.

Husk at det er -15% på herrebunad ut denne uken (uke 22), og du er alltid hjertelig velkommen innom Heimen Husfliden i Glasmagasinet for en hyggelig bunad-prat.