Dåp

Hva skal barnet hete? Dette er et stort spørsmål, men når det er bestemt kommer spørsmålene rundt dåpsfesten. Hva skal den inneholde og hva er det man skal ønske seg i dåpsgave?

Dåp er en av de viktigste dagene i et barns liv. Tradisjonell sett handlet dåpen om å markere den kristnes inntreden i kirken, men i dag er dåpen like mye en navne- og velkomstfest for den nye verdensborgeren med slekt og venner.

Ofte feires dagen med snitter, kaffe og kaker og tilhørende leker for barna som deltar i dåpen. Mange ganger kan det være en fin markering at en eller flere av fadderne en tale til det nye barnet og at man synger barnesanger sammen. Mange leier lokale, men det er like hyggelig å ha det hjemme.

Noen tips:

Få hjelp! Småbarnstiden er stressende nok. Kan noen bake en kake eller er det noen som har et lokale? Faddere og slekt synes det ofte er hyggelig å bli inkludert.

Send ut invitasjoner i posten. Det er en viktig anledning, og en invitasjon i posten føles mer bindende enn en e-post eller melding på Facebook.

Lei inn en fotograf. Dette er en anledning dere vil ønske å vise barnet når det blir eldre, og er også en anledning der mange man er glad i er tilstede. Benytt anledningen til å få fine bilder av barnet og alle som er glade i det.

Her er noen tips til hva dere kan ønske dere til dåpen:

 

 

Lagre anledning!

Ønsker du å huske denne anledningen? Hjerte anledningen og den vil bli lagt
til på Min side. Vi sender en påmindelsen når dagen nærmer seg.