10 utvalgte selskapsleker

Det finnes alltid en anledning til å feire, og hva er vel en fest uten lek og moro? Høsten er tid for fest og moro, og her er 10 utvalgte selskapsleker som sikrer god stemning, både for store og små.

Gjett hva som er i posen

Hvem klarer å gjette hva du har puttet i posen? Det kan være hva som helst av det du finner i hjemmet. Leken krever ikke mer enn en pose som det ikke er mulig å se gjennom. Kjøp for eksempel det du ønsker deg i Glasmagasinet, ta vare på posen, og bruk den i leken!

Stolleken

En ekte festklassiker som er overraskende morsom, også for voksne. Bruk stolene du har tilgjengelig og arranger dem i en sirkel. Sørg for å ha et lydanlegg som gir god lyd. Det skal alltid mangle én stol i forhold til antall deltagere. Når musikken stopper må alle sikre seg en stol. Spill til det bare er en person igjen, nemlig vinneren! Stoler finner du i Illums Bolighus, og Elkjøp har et stort utvalg lydanlegg til festen.

Gjett ingrediensene

I denne selskapsleken er det kun fantasien som setter grenser! Bland for eksempel tre spiselige ingredienser sammen med en stavmikser, lag nummererte skåler med smaksprøver, og la deltagerne smake. Den som gjetter flest ingredienser riktig vinner. Skåler i alle fasonger finner du i Illums Bolighus, Bellas Hus eller Magnor Brandstore.

Peanøttplukking

Dette er en enkel og morsom selskapslek som ikke krever mer enn en pose peanøtter, sugerør, og en skål. Flytt flest peanøtter fra en skål og til din tallerken på gitt tid, bare ved hjelp av et sugerør. Perfekt stemningsskaper under middagsselskapet, der deltagerne kan bruke sin egen tallerken til å samle peanøtter/poeng. NB: bør ikke spilles av deltagere med nøtteallergi. Skålene og sugerør til festen finner du hos Magnor Brandstore, i Illums Bolighus eller Bellas Hus.

Husk hva

Huskeleken er alltid en slager i festlige lag. Legg forskjellig nips og krimskrams fra rundt om i huset på et bord. La deltagerne studere bordet en liten stund. Bruk et teppe, for eksempel fra Heimen Husfliden til å dekke det til. Ta deretter bort en og en ting fra bordet. Gjestene skriver ned hva som har blitt borte på et eget ark, og den som har klart å huske flest gjenstander vinner konkurransen.

Sett hale på grisen

En lek som kan by på mange hysteriske øyeblikk, både for barn og voksne! Bruk for eksempel et skjerf fra Illums Bolighus som bind for øynene til deltageren. Heng grisen på veggen, og la den blinde feste halen på grisen. Målet er å komme så nærme halens naturlige utspring som mulig.

Flasketuten peker på

Den vanligste måten å leke flasketuten peker på er nok kombinert med nøtt eller sannhet. Sitt i en sirkel på gulvet, og ha en flaske som kan spinne i midten. Den flasketuten peker på må velge om han eller hun vil svare sant på et spørsmål eller gjennomføre en gitt utfordring. Den som spinner flasken bestemmer spørsmål eller utfordring. Bruk for eksempel en drikkeflaske som tåler det meste, fra Illums Bolighus.

Dukke etter epler

Stor glassbolle, for eksempel fra Magnor Brandstore, noen epler og vann er alt du trenger for å ha det litt ekstra gøy med gjestene dine. Fyll bollen med vann, og la et eple flyte i bollen. Den deltageren som klarer å løfte eple ut av bollen på kortest mulig tid, bare ved hjelp av munnen, vinner.

Ballongleken

Det finnes mange måter å leke ballongleken på, men her er en av de enkleste. Knyt en ballong rundt ankelen til alle som skal delta. Sørg for å ha nok boltreplass, for eksempel ute i en hage. La gjestene forsøke å sprekke ballongene til de andre deltagerne, og den som står igjen med en ballong til slutt, vinner!

Barber ballongen

Dette er en morsom og nervepirrende lek som får fart på festen. Bruk for eksempel barberskum og høvel fra Kicks. Dekk ballonger med barberskum og la deltagerne barbere ballongene med en høvel, uten at de sprekker! Vinneren er den som klarer å barbere flest ballonger.

 

Ta turen innom Glasmagasinet og la deg inspirere til neste fest.